Reise-Kreditkarten-Tim-Reckmann_pixelio.de_Benytter man et kredittkort fremfor et vanlig bankkort, så har man allerede langt på vei sikret seg mot svindel. For med et kredittkort så har man langt større rettigheter dersom kortet skulle bli misbrukt eller tappet, men det er naturligvis nødvendig å gjøre sikkerhetstiltak slik at man unngår dette. Selv de enkleste tipsene til sikker bruk av kredittkort kan utgjøre forskjeller!

1. Skjul alltid PIN-koden din

Enten du handler i butikken eller gjør et uttak i minibanken, så er det viktig å skjule inntastingen av PIN-koden din. Man kan bli overrasket over hvordan frekke svindlere klarer å jukse til seg kortinformasjonen din, og hvis de da også får med seg hva som er PIN-koden din, så er det nærmest fritt frem for å bruke kortet ditt. Dette gjelder ikke bare bruk av kredittkort, men også bankkort.

2. Følg med på kontoutskriften

Hvis skaden allerede har skjedd, så kan du forhindre at den blir større. Et godt tips til sikker bruk av kredittkort er derfor å følge nøye med på kontoutskriften din, og da spesielt etter at man har feriert utenlands. Her vil man kunne se transaksjoner som er mistenksomme og som man selv ikke har gjort. Ring banken din umiddelbart dersom du kommer over en transaksjon som du selv mener at du ikke har utført.

3. Etterlat aldri kortet alene

Nordmenn er svært godtroende, og spesielt når man reiser i utlandet er man uansvarlig i bruken av kredittkort. Mange lar for eksempel servitører stikke av med kredittkortet når man skal betale for maten på restaurant, eller tilsvarende ved inn- eller utsjekk på hotell. Dette er det dummeste man kan gjøre, for med kortet i hånden så kan en «utro tjener» kopiere alt av detaljer og benytte seg fritt av kortet ditt til netthandel.

4. Vær obs ved netthandel

Også når man handler på nettet, så er man nødt til å være obs. Å bruke et kredittkort til netthandel er det tryggeste man kan gjøre (sammenlignet med et bankkort), men man er allikevel nødt til å ta forhåndsregler. For eksempel så bør du sjekke ut nettstedet grundig før du bestemmer deg for å betale der med et kredittkort, og som regel er det tryggest å betale hos nettsider som bruker en tredjepartsleverandør for betalinger. Sjekk også om oppkoblingen til nettstedet er «sikker», gjennom at protokollen er satt til «https» der den vanligvis ville ha vært «http».

Se også flere tips hos Santander